Thursday, July 19, 2012

Ciocolata de casa cu alune


Ciocolata de casa cu alune

Ingrediente:

400 g zahar
200 ml apa
200 g unt
50 g cacao
400 g lapte praf
esenta de rom
alune


Mod de preparare:

Apa si zaharul se pun la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga. Se ia de pe foc. Se adauga untul taiat cuburi.


Dupa ce s a topit untul, se adauga laptele praf si cacaoa amestecate in prealabil. Se adauga esenta de rom si alunele.


Se da la rece intr o forma tapetata cu folie alimentara.

Ciocolata de casa cu nuci


Ciocolata de casa cu nuci

Ingrediente:

900 grame de zahar
250 ml apa
50 g cacao
250g margarina
500 g lapte praf
o farfurie de nuci macinate


Mod de preparare:

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute se pun treptat in sirop. Se ia oala de pe foc, dupa care se incorporeaza margarina si nuca.
Se unge o tava cu margarina, se intinde in ea un celofan umed, se rastoarna ciocolata, se niveleaza dupa care se tine la frigider pana se intareste astfel incat sa poata fi proportionata.